Hoe overleeft de technische beveiligingsbranche de komende jaren?

Er gaat veel veranderen voor de technische beveiligingsbranche. Wat hebben brandweer en politie in petto? Hoe zit het met KPN? Willen klanten straks alleen nog Security as a Service, Internet of Things en beheer via de cloud? Tijdens het Firesafety & Security Congres op 1 oktober 2019 komen al deze vragen aan de orde.

“Wie nu niet zijn bedrijfsvoering aanpast heeft straks als technisch beveiligingsondernemer het nakijken”, waarschuwen Erwin Schoemaker van Federatie Veilig Nederland (v/h VEBON-NOVB), Fred van Poelgeest van Techniek Nederland (v/h Uneto-VNI) en Jan Kuijpers van Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB).

Omdat het voortbestaan van de branche op het spel staat, hebben de drie organisaties de handen ineen geslagen en organiseren zij gezamenlijk het Firesafety & Security Congres.

De technisch beveiligingsondernemer neemt kosteloos deel aan dit evenement en wordt in een dag volledig bijgepraat over wat het beveiligingsbedrijf de komende jaren te wachten staat en hoe hier het beste op voor te bereiden.

Nieuwe verdienmodellen
“Er komen nieuwe verdienmodellen”, legt Jan Kuijpers uit. “Niet meer een systeem verkopen en een onderhoudscontract en meldkamerabonnement afsluiten, maar een dienst verlenen die de klant tegen een vast bedrag per maand volledig ontzorgt. Dus net als in de ICT-sector, waar dit al langer gebruikelijk is.” Zo zijn er meer ontwikkelingen die het noodzakelijk maken dat beveiligingsbedrijven steeds meer het voorbeeld van de ICT volgen. Beveiligingssystemen zullen in toenemende mate onderdeel worden van, in plaats van dat zij op zichzelf werken. U kunt dat onverantwoord vinden; maar de klant denkt daar anders over! Gelukkig is het heel goed mogelijk om beveiligingsapparatuur op een veilige manier te integreren.

Actuele kwesties

Tijdens het Firesafety & Security Congres komt een groot aantal actuele kwesties aan de orde. Zo wordt er gesproken over de Wet kwaliteitsborging, over de slimme camera als toekomstige inbraak- en branddetector, over de meerwaarde van sprinklers in situaties waarbij deze niet verplicht zijn en over honderdduizenden verplichte rookmelders in nieuwbouwwoningen, die niet of nauwelijks worden onderhouden. Vanzelfsprekend wordt ook de privacywet AVG besproken, gaat er aandacht uit naar de nieuwe regelgeving voor videotoezicht en wordt uitgelegd wat de meerwaarde van certificering is. En hoe zit het met het gebruik van apps, het sluiten van RAC-verbindingen en de inhuur van zzp-ers en onderaannemers die fouten maken? “Geen installateur mag dit congres missen”, benadrukt Jan Kuijpers. “De trein rijdt al. Je kan er nog op springen. Maar doe je dat niet, dan ben je straks te laat!”

Er zijn tijdens het Firesafety & Security Congres aparte workshops op het gebied van brandpreventie, criminaliteitspreventie en bedrijfsvoering. En er zijn leveranciers met producten waarmee beveiligingstechniek toekomstbestendig gemaakt kan worden. Deelname is gratis voor technische beveiligingsbedrijven, maar de capaciteit is begrensd tot 300 deelnemers, een aantal dat snel bereikt wordt.

Regel daarom vandaag nog uw inschrijving!

Datum: 1 oktober 2019, 10:00 tot 17:30 inclusief netwerkborrel

Locatie: Congrescentrum 1931 (Brabanthallen), ’s-Hertogenbosch.

Alle informatie over het congres, waaronder het programma, de sprekers en bereikbaarheid vindt u op de speciale congrespagina's.