Federatie Veilig Nederland over brandveiligheid bij BNR

​​​​​​​

Flatbrand Arnhem

2 januari 2020


Namens Federatie Veilig Nederland vertelt Sjaak Taal in het programma De Ochtendspits op BNR Nieuwsradio over de brand in de flat in Arnhem op oudjaarsnacht, waarbij vader (39) en zoontje (4) zijn omgekomen.


Naar aanleiding van deze fatale flatbrand in Arnhem maken brandveiligheidsexperts zich zorgen over de brandveiligheid van met name oudere appartementen, blijkt uit een rondgang van BNR. De grootse zorgen zijn het ontbreken van brandmeldinstallaties en incomplete controles van liften.

Het zal nooit lukken om alle branden te voorkomen, zegt Sjaak Taal, specialist van brandmeldinstallaties en werkzaam voor de Federatie Veilig Nederland. Maar duidelijk is dat de kans op een brand in nieuwe appartementen aanzienlijk kleiner is dan in oudere appartementen als dat in Arnhem. 'In woongebouwen zonder specifieke doelgroep hebben we geen eis dat er een brandmeldinstallatie aanwezig is.' 


Het advies is publieke ruimten in flatgebouwen vrij te houden van brandbare materialen als (oude) bankstellen, elektrische scootmobielen, etc. Wees als bewoner bewust van brand-onveilige situaties! Maar ook de herhaalde oproep appartementen complexen aan te passen aan de steeds ouder wordende bewoners die minder zelfredzaam zijn.


Beluister het fragment: https://www.bnr.nl/player/archief/20200102073338300

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@federatieveilignederland.nl
 
 
volg ons

Technologie in brandveiligheid & beveiliging