Seminar Rookbeheersing 'Vertrouwde techniek voor een veilig gevoel' | 2 februari

Gaat u mee op reis naar veiligere leefomgeving?

De sectie Rookbeheersingssystemen van Federatie Veilig Nederland organiseert op 2 februari 2023 een seminar met als thema ‘Vertrouwde techniek voor een veilig gevoel’. Wij nemen u mee op reis via de techniek van goede en betrouwbare systemen met als bestemming veilig vluchten door effectieve rookbeheersingssystemen.

Wat is de stand van zaken?
Elke dag wonen, werken en begeven wij ons in ruimtes waar systemen onze veiligheid bewaken en garanderen. Wat is de huidige stand van zaken als we de toename van hoogbouwprojecten zien? We hanteren nieuwe normen en technieken in auto’s en het verkeer. Welke invloed hebben deze nieuwe normen en technieken op onze veiligheid? Beseffen we eigenlijk wel welke bijdrage een goed functionerend rookbeheersingssysteem hieraan levert?

Weet u aan welke verplichtingen u moet voldoen?
Inspectie van brandveiligheidssystemen dragen bij aan de zekerheid van brandbeveiligingssystemen. Weet u wat de regels zijn voor een inspectiecertificaat van uw brandbeveiligingssysteem en welke verplichtingen u als beheerder of eigenaar heeft met betrekking tot het in stand houden van het brandbeveiligingssysteem? Onze sprekers gaan duidelijk maken wat de situatie is en wordt.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even van gedachten wisselen met sprekers en deelnemers.

13:00 – 13:15 uurInloop

Opening
door Boele Staal, algemeen voorzitter Federatie Veilig Nederland

13:30 – 13:55 uur

“Rookwarmteafvoer volgens NEN 6093”
door Stan Veldpaus van Kingspan Light + Air

13:55 – 14:20 uur

“Brandveiligheid in parkeergarages en elektrische voertuigen”
door Hugo Dorsman van HC PS

14:20 – 14:40 uurPauze
14:40 – 15:05 uur

“Overdrukinstallaties in trappenhuizen”
door Toine van der Wielen van Novenco  Building & Industry

15:05 – 15:30 uur

“Juridische noodzaak certificering voor eigenaren”
door Ronald Driessens van Kiwa Fire Safety & Security – Kiwa R2B

15:30 – 15:55 uur

“Verantwoord beheer rookbeheersingssystemen”
door Michael van der Aa van HC PS

15:55 – 16:00 uur

Afsluiting

16:00 – 17:00  uur

Netwerkborrel

Mis het niet!

Bent u verantwoordelijk of betrokken bij brandveiligheid dan is dit seminar een unieke kans om uw kennis op het gebied van rookbeheersing te vergroten.

Wanneer? Donderdag 2 februari 2023 van 13:00 tot 17:00 uur.
Waar? Het seminar vindt plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht (Maliebaanstation 16 | 3581 XW Utrecht)
Kosten? Deelname is kosteloos.

Verzeker u van een plek en meld u aan via onderstaande link.

AANMELDEN