Sprinklertechniek (VSI)

Een passend sprinklersysteem voor iedere situatie

Sprinklersystemen worden in uiteenlopende marktsegmenten toegepast. Voor die verschillende omstandigheden zijn er sprinklerinstallaties en sprinklerkoppen in vele soorten en maten. De meest toegepaste sprinklers zijn bedoeld om een brand onder controle te houden en wordt met name toegepast in kantoren, winkels en productieomgeving.

Wat is een sprinklerinstallatie?

Een sprinklerinstallatie is een automatisch brandblussysteem dat een brand geheel automatisch, zonder tussenkomst van mensen, snel en effectief bestrijd. Daardoor Sprinklers beschermen gebouwen, mensen en ook het milieu tegen de gevolgen van brand. Ze maken veilig vluchten mogelijk en zorgen ervoor dat de (bedrijfs)processen minimaal worden verstoord door de gevolgen van brand. Sprinklers reageren alleen op de warmte van een brand, niet op bijvoorbeeld sigarettenrook.

Certificering

Automatische sprinklersystemen zijn er voor de veiligheid van personen en de bescherming van gebouwen en goederen. Daarom moeten ze bedrijfszeker en betrouwbaar zijn. Een gebruiker wil immers dat zijn systeem op het cruciale moment daadwerkelijk functioneert. Levering en onderhoud van een brandblussysteem is werk voor specialisten met vakbekwaamheid en goede werkprocedures. Hun werk en een goed beheer door de gebruiker, bepalen de kwaliteit van het brandblussysteem. Bedrijven die volgens het certificatieschema VBB-systemen zijn gecertificeerd, zijn goed op de hoogte van de normen en voorschriften. Zij adviseren op basis van hun kennis en ervaring, en installeren brandblussystemen volgens de vooraf vastgestelde uitgangspunten. Installatiecertificaat. Indien aan alle eisen is voldaan, levert het gecertificeerde bedrijf bij oplevering of na onderhoud van een sprinklersysteem een certificaat. Hiermee toont de gebruiker aan dat zijn brandblussysteem voldoet aan de eisen.

Meer weten over sprinklersystemen en hun toepassingen? Zie sprinkler.nl


Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@federatieveilignederland.nl
 
 
volg ons

Technologie in brandveiligheid & beveiliging