home  /  ...

Onderhoud Blusmiddelen

Bekijk onze REOB opleidingen

REOB 6-daagse

Doel opleiding

Het diploma Vakopleiding Onderhoud Kleine Blusmiddelen (REOB 6-daagse) wordt geĆ«ist in het kader van de Regeling voor de Erkenning van Onderhoudsbedrijven kleine blusmiddelen, REOB. Houders van het diploma die niet werkzaam zijn voor een REOB-erkend onderhoudsbedrijf, kunnen aan het diploma geen enkel recht ontlenen. Iedere verwijzing naar REOB is dan verboden.

REOB bijscholing

Vanaf januari 2002 wordt de nieuwste versie van de onlangs verschenen norm NEN 2559 "Onderhoud van draagbare blusmiddelen" in de welbekende Vakopleiding Onderhoudsmonteur Kleine Blusmiddelen van Federatie Veilig Nederland (REOB 6-daagse) behandeld. In deze geactualiseerde norm staat o.a. vermeld dat een deskundig persoon eens in de vijf jaar een bijscholingscursus moet volgen.

REOB Blusleiding 5 jaar

Doel opleiding

De opleiding is bedoeld ter voorbereiding op een uitbreiding in de REOB-regeling van het CCV. Na afronding van de opleiding is de deelnemer in staat het onderhoud van droge blusleidingen correct uit te voeren. Bedrijven met REOB die het onderhoud uitvoeren, dienen aantoonbaar te maken dat hun monteurs aan de eind- en toetstermen voldoen. Een diploma dat borg staat voor kwaliteit en vakmanschap is niet alleen erg handig, maar vergemakkelijkt de aantoonbaarheid en houdt de auditduur van de controlerende certificerende instelling zo beperkt mogelijk. Dit alles vergelijkbaar en in lijn met hetgeen nu beschreven in de CCV-regeling voor de reguliere opleiding voor blusmiddelen (blussers en haspels).

REOB Blusleiding 1 jaar

Doel opleiding

De opleiding is bedoeld ter voorbereiding op een uitbreiding in de REOB-regeling van het CCV. Na afronding van de opleiding is de deelnemer in staat het jaarlijkse onderhoud van droge blusleidingen correct uit te voeren. Bedrijven met REOB die het onderhoud uitvoeren, dienen aantoonbaar te maken dat hun monteurs aan de eind- en toetstermen voldoen. Een diploma dat borg staat voor kwaliteit en vakmanschap is niet alleen erg handig, maar vergemakkelijkt de aantoonbaarheid en houdt de auditduur van de controlerende certificerende instelling zo beperkt mogelijk. Dit alles vergelijkbaar en in lijn met hetgeen nu beschreven in de CCV-regeling voor de reguliere opleiding voor blusmiddelen (blussers en haspels).

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@federatieveilignederland.nl
 
 
volg ons

Technologie in brandveiligheid & beveiliging