Blog: Countdown tot het FireSafety & Security Event 2023


Begin maart waren er nog 6 weken te gaan om de puntjes op de i te zetten voor het FireSafety & Security Event 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor de 120 exposanten, de standbouwers  én de organisatie is er geen moment rust. Er wordt gewerkt aan een barstensvol programma. 


Een programma voor een groot zakelijk geori ënteerd publiek. Op 1 maart waren er 1.600 bezoekers geregistreerd, nu zijn dat er al 4.500! Als we dan kijken naar het aantal aanmeldingen vorig jaar rond deze tijd dan waren dat er ongeveer 2.800. De mediapartners zijn, samen met de 120 exposanten, al geruime tijd vol aan het werven en dat werpt zijn vruchten af.


Tijdens het Event op 12 april zendt het radioprogramma BNR Zakendoen live uit vanaf de beurvloer. Op 5 april start er vanuit BNR een campagne voor het Event met onder meer 42 reclamespots. Ik mocht daar zelf een bescheiden bijdrage aan leveren. De vorige editie bleek 50% van de uiteindelijke 4.050 bezoekers tot de doelgroep installateur te behoren. Het aantal zal dit jaar nog hoger uitvallen. 

Ik kijk, samen met u uit naar het effect van de radiospot op eindgebruikers die de beurs weten te vinden.


Behalve de nieuwste oplossingen, producten en systemen van de 120 exposanten is er uiteraard volop gelegenheid te netwerken. Maar ook zal het niet ontbreken aan het nodige entertainment en valt er sowieso genoeg te beleven. Het is tenslotte een Event. 


Speciale aandacht vraag ik voor de diverse lezingen die u gratis kunt bijwonen:

  • Kunstmatige intelligentie is ook over de drempel bij de beveiligingsbranche. Daarover spreekt hoogleraar dr. Maurits Kaptein van de Universiteit Tilburg (12 april 11:00u).
  • Chronisch tekort aan personeel. Mr. Floor Damen van Lexence Advocaten legt uit hoe u uw medewerkers (55+) duurzaam kunt blijven inzetten (12 april 15:00u).
  • De beroepsvereniging VBE met focus op brandpreventie en – blussing verzorgt een presentatie met maatregelen die installateurs en klanten moeten treffen om de systemen cyberveilig te houden. (12 april 13:00u).  
  • Als de rook om je hoofd is verdwenen ‘ is een veelzeggende titel van de sectie Rookbeheersingssystemen (12 april 11:00u) evenals de teaser ‘Hoe veilig is uw gebouw voor de brandweer? ‘ een dag later (13 april 11:00u).
  • De sectie BMI/OAI gaat in op de toekomst van het vak branddetectie, service zonder overlast (12 en 13 april om 12.00u).


Het complete programma is hier te bekijken.


Ik kan niet wachten om samen met Jack Mikkers, de burgemeester van Den Bosch, en met Doekle Terpstra en Jan Kuipers, de respectievelijke voorzitters van Techniek Nederland en VEB, de opening van de editie 2023 te verrichten. De countdown is begonnen, nog 12, 11, 10, … dagen te gaan.


Boele Staal

Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland


Maart 2023