Blog: Aftrap 2020


Aftrap 2020

Het jaar 2020 is al weer een maand oud, we hebben de nieuwjaarsrecepties achter de rug en kijken uit naar de veelbelovende maanden die voor ons liggen!


Het jaar ging feestelijk van start op 9 januari met een wederom goed bezochte Kick-off Beveiliging en Veiligheid die de Federatie Veilig Nederland samen met de Nederlandse Veiligheidsbranche en de VEB organiseerde in het CORPUS in Oegstgeest. Met 300 deelnemers mochten wij een toost op het nieuwe jaar brengen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was een van de gastsprekers en reageerde op vragen uit de zaal met een uitgestoken hand “kom over 3 maanden met uw 10 knelpunten en we gaan die bespreken en oplossen “. Hiermee is een goede basis gelegd voor de toekomst. Tijdens de Kick-off werd ook door de Minister gesproken over hoe de particuliere beveiligingssector (mensen en techniek samen) zich heeft ontwikkeld tot een belangrijke partner voor het Ministerie J&V en de Nationale Politie.


En daar mogen wij best trots op zijn. Dat wij gezamenlijk een vuist kunnen maken, toont aan hoe belangrijk samenwerking in de keten met Politie en Brandweer is.


Per 1 januari 2020 telt de Federatie Veilig Nederland 181 leden met vele expertises. Een Federatie met een diversiteit aan technische oplossingen voor vele veiligheidsvraagstukken. We zijn blij met de toetreding van de VHS, de Vereniging Hang- en sluitwerk, die als sectie binnen de Federatie een belangrijke schakel vormt in de keten van veiligheidsbeleving en -oplossingen. Met de toetreding van de VHS kent de Federatie 24 leden die veel kennis inbrengen over hang- en sluitwerk. Ook de uitbreiding van het bestuur met Rudi Dijksterhuis namens deze groep van bedrijven zie ik als een verdere versterking en wil ik hier graag even noemen. Ik heet alle nieuwe leden van harte welkom.


Onze vereniging vol specialisten in veiligheid wacht de toekomst niet af, maar participeert volop in de ontwikkeling van die toekomst met de nodige activiteiten. Afgelopen oktober deden wij dat al met een groot congres op het gebied van FireSafety & Security. Op 8 en 9 april staat de eerste editie van de meest (brand)veilige beurs van Nederland op stapel. Het event, met de partners VEB en Techniek Nederland, mag zich verheugen op veel belangstelling van exposanten. Alle marktleiders in hun vakgebied zijn aanwezig. De aandacht gaat de komende periode uit naar het inkleuren van het inhoudelijke congresprogramma en het werven van de bezoekers. Verder komt de beroepsvereniging EUSAS Nederland bezoeken op 25 en 26 maart. De Federatie host deze bijeenkomst in Zoetermeer. Ook de Europese sprinklervereniging EFSN komt naar Nederland en wel op 6 en 7 mei.


Boele Staal

Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland


Januari 2020