Nationaal netwerk malafide slotenmakers blootgelegd


Pas op voor malafide slotenmakers

8 april 2020


Helaas een hardnekkig probleem: slotenmakers die met onduidelijke verhalen en vage toeslagen veel te hoge rekeningen presenteren voor eenvoudig en/of slecht geleverd werk. De sectie Hang- en Sluitwerk van Federatie Veilig Nederland waarschuwt voor malafide slotenmakers en adviseert altijd een erkend bedrijf met Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) in te schakelen.


Ook het AVROTROS programma Opgelicht?! besteedt al jaren aandacht aan deze praktijken, maar de verhalen blijven komen. Het programma Opgelicht?! stuit bij het onderzoek naar de vele klachten op een netwerk van slotenmakers die keer op keer veel te hoge bedragen vragen voor de geleverde goederen en diensten. Spil lijkt het Amsterdamse bedrijf 24/7 Dienst BV, dat gevestigd is in een flat in de Bijlmer in Amsterdam.


Bekijk hier de het deel van de uitzending van Opgelicht?! van 7 april 2020 over de malafide slotenmakers


Bron: AVROTROS Opgelicht?!

Vindt een goede slotenmaker

Het CCV heeft een zoekmachine gemaakt maar daarin een lijst van betrouwbare bedrijven. Deze bedrijven moeten voldoen aan de verschillende eisen die zijn opgesteld voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en verdienen daarom een plek op deze lijst. Het CCV geeft als tip om nu alvast via de zoekmachine een betrouwbare slotenmaker in jouw omgeving te zoeken en dit nummer in je telefoon op te slaan. Mocht je ooit onverhoopt met spoed een slotenmaker nodig hebben, dan kun je gewoon dat bedrijf bellen in plaats dat je in alle haast contact opneemt met de slotenmaker die eerste zoekresultaat verschijnt met mogelijk alle gevolgen van dien.


Tips

  • Wees kritisch tijdens het zoeken naar een slotenmaker. Let er bijvoorbeeld op dat veel slotenmakers bovenaan in Google staan met een advertentie, vaak zijn het malafide slotenmakers die hier gebruik van maken;
  • Check of er reviews zijn op onafhankelijke websites. Ga niet gelijk uit van de reviews op de website van de slotenmaker zelf, die zijn niet altijd te vertrouwen. Websites maken soms ook misbruik van het logo van Trustpilot;
  • Maak v ó órdat de slotenmaker komt al duidelijke afspraken over de prijs, of in ieder geval voordat de werkzaamheden van start gaan. Kan het bedrijf geen indicatie geven? Ga dan door naar een ander bedrijf.


Alle informatie over hang- en sluitwerk vindt u op de website www.vhsbranche.nl