Jaarlijks VBE seminar dit jaar online

Inschrmijving online seminar geopend

16 februari 2021


Op woensdag 10 maart vindt het jaarlijkse VBE-webinar plaats. Ditmaal online. Wederom zullen verschillende experts vanuit het vakgebied hun kennis en expertise delen met de deelnemers. Het VBE-seminar staat dit jaar in het teken van ‘leren ‘, in relatie tot brandveiligheid.


Leren en Brandveiligheid

Tijdens het VBE-webinar staat ‘Leren en Brandveiligheid ‘ als thema centraal. Leren van verschillende branden, recente onderzoeken, innovatieve ontwikkeling en elkaar. Een echt middagje VBE-academy dus! Inmiddels wordt volop gewerkt aan een veelbelovend programma, dat, ondanks dat we elkaar niet live kunnen zien, verrassend en boeiend zal zijn.


Programma

Het programma start met een presentatie van Paul Iske, over leren van mislukkingen. Als oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, is hij expert op het gebied van het slimmer, innovatiever en ondernemender maken van organisaties. Een voorproefje van de presentatie van Paul vind je hier. Birgitte Messerschmidt, Director, Applied Research NFPA, volgt daarna. Zij vertelt over ‘Fire Data & Fire Research ‘. De afgelopen 40 jaar is er in de VS data verzameld over brandincidenten. Birgitte zal aangeven hoe we kunnen leren van deze data en gebruiken, om alle aspecten van brandveiligheid en levensveiligheid te blijven verbeteren. Na een pauze vervolgt het programma met een presentatie van Adam Course (Crewmanager, Avon Fire & Rescue Service). Hij bespreekt hoe we kunnen leren van incidenten en hoe dat niet alleen brandweermannen en brandprofessionals kan hepen, maar ook andere sectoren. Als afsluiter van de dag gaan we in gesprek met Ricardo Weewer (lector brandweerkunde, IFV/Brandweeracademie). Op 1 december 2015 heeft Ricardo Weewer zijn lectorale rede ‘De Rode Kroonjuwelen ‘ voorgedragen. E én van zijn missies is om het lerend vermogen bij de brandweer te vergroten. Vanuit zijn lectoraat zijn de afgelopen jaren veel onderzoeken uitgevoerd om kennis en praktijk samen te brengen. We kijken terug op de eerste 5 jaar van het lectoraat en vooruit naar het leren bij de brandweer.


Borrelpakket

Als leuke extra biedt VBE deelnemers die zich voor 1 maart 2021 inschrijven, een borrelpakket aan, welke gratis wordt toegestuurd. 


Praktische informatie

Datum: 10 maart 2021

Tijd: 14.00 uur tot 17.30 uur

Prijs: voor VBE-leden gratis en voor niet-leden 145,-


Over de organisatie

De VBE is een vereniging van en voor brandveiligheidsexperts. Het doel is het onderling delen van kennis over brandveiligheid. Dit doet de VBE door themabijeenkomsten te organiseren. Ook is er ieder jaar een seminar. Brandveiligheidsexperts worden lid op persoonlijke titel. Een lidmaatschap is dus nooit verbonden aan het bedrijf waar de brandveiligheidsexperts werkzaam zijn.


Inschrijven voor het online VBE-seminar kan via de website van VBE: klik hier.