Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen ®

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen ® is een keurmerk dat afgegeven wordt voor woningen, complexen en wijken die voldoen aan een voorgeschreven pakket van eisen rond sociale veiligheid, leefbaarheid, inbraak- en brandpreventie. Zowel eigenaars als huurders van een bestaande woningen of een nieuw te bouwen huizen of flats kunnen woning in aanmerking laten komen voor een Politiekeurmerk Veilig Wonen ®.

Als een woning aan de betreffende eisen van het Keurmerk voldoet betekent dat bijvoorbeeld dat ramen en deuren zijn aangepast en dat de sloten van de voordeur en ramen minder makkelijk te forceren zijn. Met het Keurmerk Veilig Wonen ® heeft een woning tot 90% minder kans op inbraak. Bovendien geven de meeste verzekeraars korting op de premies van inboedelverzekeringen.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen ® kent twee varianten: é én voor nieuwbouw en é én voor bestaande bouw.

De site Gekeurd en Veilig inventariseert niet de gebouwen en woningen met een certificaat, maar geeft een compleet overzicht van alle bedrijven en instellingen die de juiste beveiliging aan kunne brengen en het bijbehorende certificaat af mogen geven.

Zie de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor meer informatie.