Beveiliging

Voor gebruik in installatietechnische en bouwkundige tekeningen

Eigen symbolen aanmaken voor gebruik in installatietechnische en bouwkundige tekeningen is niet meer nodig. Hieronder staan uniforme symbolen voor:
- CCTV
- Toegangscontrole
- Inbraak en overval signalering.

 
De symbolen zijn in samenwerking met de installatiebranche, vertegenwoordigd door Uneto-Vni (vakgroep Beveiliging), de Inspectiebureau’s verenigd in de ViVB en de vereniging van adviseurs (ONRI) opgesteld. 
 
De symbolen van de diverse camera’s, detectoren, contacten, lezers, signaalgevers en andere producten van de drie genoemde productgroepen zijn overzichtelijk bij elkaar gezet. Niet alle informatie en alle typen zult u in de symbolenlijst aantreffen, de symbolen zijn zo eenvoudig mogelijk gehouden. We zijn van mening dat een installatietekening de plaats van de verschillende componenten aangeeft, overige informatie hoort volgens ons in het bestek thuis.
 
De symbolen zijn direct gratis te downloaden en te gebruiken in AutoCAD, StabiCAD en andere CAD-programma's. 

 
Symbolen die u regelmatig gaat gebruiken, kunt u op een gebruiksvriendelijke manier downloaden. Met de bekende drag-and-drop zet u de symbolen direct in de tekening. Dit is vooral handig bij symbolen die u slechts incidenteel gebruikt.

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@federatieveilignederland.nl
 
 
volg ons

Technologie in brandveiligheid & beveiliging