home  /  ...

Projecteringsdeskundige CCTV

Projecteringsdeskundige

Camera-observatiesystemen ofwel ‘Closed Circuit Television’ (CCTV) worden overal toegepast voor bewaking, communicatie, veiligheid en besturing. Eenvoudige, maar ook op prestigieuze en uitdagende locaties. In Nederland zijn er camerasystemen voor binnen en buiten, voor casino’s, winkelcentra, vliegvelden, justitiële inrichtingen, sportstadions, openbaar vervoer, rijkswegen, zorgcentra, onderwijs en financiële instellingen. Voor iedereen die camerasystemen echt wil begrijpen!

Doel opleiding

Het verkrijgen van theoretische en praktische kennis van licht, camera’s en camerasystemen, videobewerking, techniek en voorschriften. Na het volgen van de opleiding kan (en mag) de deelnemer zelfstandig een CCTV-syteem installeren en ontwerpen.

Programma

Het zwaartepunt ligt op ontwerpaspecten, voorwaarde voor succes. 
De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • De grondbeginselen van video;
  • Het aspect licht, camera’s en objectieven;
  • Video bewerking & video transmissie;
  • Het projecteren en installeren van de installatie;
  • Installeren en afregelen van camera’s;
  • Het opnemen van videobeelden en de juridische aspecten hiervan;
  • De applicatie voor eindgebruikers en projecteringsdeskundigen, t.w. Helder Zicht.

Voor wie

In principe voor iedereen die publiek of privaat met CCTV te maken heeft. De opleiding is echter met name bedoeld voor mensen die dagelijks bezig zijn met installatie en projectering van CCTV-systemen. Voor deze cursus gelden geen toelatingseisen. Een MBO-opleiding of denkniveau plus werkervaring met projectering is wel aan te raden.

Data 

Najaar 2019

Locatie Zoetermeer. Lesdagen: vrijdag 4 oktober, 11 oktober, 18 oktober en 1 november*

Locatie Oss. Lesdagen: donderdag 3 oktober, donderdag 10 oktober, donderdag 17 oktober en donderdag 31 oktober*


Examen: 6 november

N.B. Voor het examen dient u zich bij Certoplan aan te melden via www.certoplan.nl


*De 4e lesdag kent een bijzondere invulling. AXIS en Bosch (onder voorbehoud) verzorgen een presentatie over hoe producten en oplossingen in de praktijk functioneren. U kunt de opgedane (theoretische) kennis en ervaringen toetsen en er is gelegenheid tot behandeling van cases en/of toepassingen die door u zijn voorgedragen.

De gastdocenten hebben ruime ervaring in de wereld van CCTV/VSS: de extra lesdag draait dan ook om het praktisch toepasbaar maken van uw kennis van projectering en niet om een verkoopverhaal!


Prijzen 2019

De kosten voor de opleiding CCTV Projecteringsdeskundige bedragen € 735,- voor leden (excl. BTW en examen, incl. lesmateriaal) en € 1.050,- voor niet-leden (excl. BTW en examen, incl. lesmateriaal).

Duur, locatie en groepsgrootte

Duur

3 dagen van 6 uur

De 4e lesdag is bedoeld om de opgedane (theoretische) kennis en ervaringen te toetsen bij twee vooraanstaande leveranciers.

U krijgt de kans - één week voor uw examen - te kijken of u klaar bent voor het Certoplan-examen!


Er bestaat ook de mogelijkheid om deze opleiding in de avond te geven. De duur bedraagt dan 8 avonden van 3 uur. Vraag naar de mogelijkheden.


Locatie

Zoetermeer


Groepsgrootte

Minimaal 6 personen en maximaal 15 personen

GOED OM TE WETEN

Federatie Veilig Nederland kent een hoog slagingspercentage. Toch gezakt? Wij bieden de deelnemer de mogelijkheid om - eenmalig - opnieuw de opleiding Projecteringsdeskundige CCTV bij Federatie Veilig Nederland te volgen met .... 50% korting!


En, bent u onverhoopt gezakt voor het examen Projecteringsdeskundige CCTV en heeft u de opleiding in de afgelopen 12 maanden - aantoonbaar - bij een ander(!) opleidingsinstituut gevolgd? Neem dan contact op met de afdeling opleidingen van Federatie Veilig Nederland om de mogelijkheden te bespreken.

Examen

Indien u alle lessen heeft gevolgd ontvangt u - indien gewenst - een bewijs van deelname.


De opleiding kan worden afgesloten met het examen Projecteringsdeskundige CCTV-systemen.
De kosten van het examen zijn niet inbegrepen in de prijs. Voor het examen dient u zich zelf aan te melden bij Certoplan.

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@federatieveilignederland.nl
 
 
volg ons

Technologie in brandveiligheid & beveiliging